OVER MIJ

'Tjerk is als coach ontzettend helder, prettig scherp en orgineel. Hij is een goede hulp voor mij om los te komen uit mijn eigen moeras van spanning, piekeren en angst. Tjerk maakt het lichter'

Vrouw (39) uit Deventer

Voor mensen betekenisvol willen zijn en hen inspireren, is een belangrijk innerlijke drijfveer van mij. Daarom werk ik als coach. Ik werk vanuit bezieling, aandacht en sensitiviteit.

Ik werk systemisch, ervaringsgericht en creatief. Ik leef en werk al jaren volgens het ritme van de seizoenen. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door op de Wadden of in een mooi bos. 

Ik ben geschoold door het Institiuut voor Integrale Psychologie (ITIP) en de Massage Academie Nederland. Ruim 20 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van mensen binnen allerlei organisaties. 

Je bent van harte welkom om vrijblijvend kennis te maken mij. 

WAAROM WERKEN MET MIJ?

 Ik werk met bezieling, aandacht en neem de tijd voor jou. Ik ben goed in het verlichten van jou zorgen. Ik breng helder inzicht waarom iets niet loopt en kom tot de kern. Ik bied een vertrouwelijke, persoonlijke en veilige omgeving. Ook zal ik doortastende vragen stellen, maar altijd op respectvolle wijze. Ik hou ervan om vraagstukken om een vindingrijke en originele manier op te lossen.

Wat anderen in mij waarderen is dat ik meeleef, betrouwbaar en authentiek ben. Klanten ervaren dat ik echt luister, de kern weet te raken en ze help keuzes te maken  

over mijn kennis & ERVARING

Wil je weten waar ik mijn kennis vandaan heb?

Uit heel veel scholen en bronnen! Ik zal er hier een paar noemen en vertel je graag tijdens een kennismakingsgesprek nog meer over.

Ik heb de driejarige opleiding Integrale Toegepaste Psychologie bij het ITIP te Zutphen gevolgd. Dat was de meest diepgaande en fantastische opleiding die ik ooit gedaan heb! Daar heb ik zovéél geleerd en ervaren (ik kan er uren over vertellen) over integraal coachen, mensen in contact brengen met zichzelf en keuzes te maken die ten diepste aansluiten bij je zelf. Het zelf ervaren, daarna kennis opdoen en dan toepassen is één van de uitgangspunten van deze opleiding. Door deze opleiding leerde ik ook zelf te springen en durfde ik mijn verlangen te volgen door mijn eigen coachingspraktijk op te richten.

De basis voor mijn kennis is al in mijn studietijd gelegd. Tijdens mijn studie Bestuurskunde tussen 1998-2002 waren Psychologie en Sociologie kernvakken in het curriculum. Vanaf dat moment heb ik mijn kennis alleen maar uitgebreid. Zo ben ik een tweejarige opleiding tot Ynnovator opgevolgd waarin je mensen leert te begeleiden anders naar situaties te gaan kijken en innovatief te gaan denken en te handelen. Daardoor ontstaan er voor complexe situaties, mooie nieuwe oplossingen! Na deze opleiding heb ik bij verschillende gemeenten trainingen geven voor medewerkers.

Ik heb in 2022 een verdiepende leergang Alchemie voor Coaches gevolgd bij Mirjam Tirion, een zeer ervaring coach en medeschrijver van het prachtige Dagboek van een Ziel. Door deze leergang kan ik je nog beter begeleiden door het werken met archetypen, principes van alchemie. Hoe? Kom het vooral ervaren! 

Ook doe ik aan intervisie om mezelf te blijven ontwikkelen. En verdiep ik mij elke maand met mede-coaches en therapeuten in het toepassen van voluit leven en ontspannen werken en leven in het ritme van de seizoenen.

Het werk van leermeesters Jaap Voigt, Hans Korteweg en Bas Klinkhamer zijn inspiratiebronnen waaruit ik nog steeds veel leer. 

Wil je weten waar ik mijn ervaring vandaan heb?

Al 20 jaar coach en begeleid ik mensen in belangrijke fases van hun leven en werk. 

Tot 2021 heb ik gewerkt in de wereld van het openbaar bestuur als bestuurder, projectleider en adviseur. Tijdens dit werk heb ik veel mensen begeleidt in een rol als mentor, senior of bestuursadviseur. Van burgemeester tot stagiair. Ook heb ik interne veranderingsprocessen geleid voor de organisatie. Mijn passie in het begeleiden van mensen is daardoor zo groot geworden, dat ik mij volledig ben gaan richten op het begeleiden van mensen. 

Recente opdrachtgevers voor coachtrajecten en trainingsdagen zijn bijvoorbeeld het:

  • Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie (LKCA) in Utrecht.
  • Stichting Nijkleaster in Jowert
  • en individuele personen.